Recepty pro Sous Vide

Sous-Vide Crème brûlée dekorovaný champagne Sous-Vide jahodami

Crème brûlée si připravíme takto: Na začátek si povaříme vanilkový cukr se smetanou do rozpuštění. Vychladíme. Vajíčka si utřeme se špetkou cukru a pomerančovým likérem.

Limetkový losos podávaný na glazurované baby karotce

Filet z lososa si připravíme následovně - vhodně odříznutý kus s kůží ochutíme špetkou cukru, solí, kousky citronu a doplním oříškem másla (případně doplníme i limetkové listy).

Jelení stehno Sous-Vide s marinovaným fenykl na celerovém pyré

Čerstvý fenykl nakrájíme na třetiny, zbavíme přebytečných listů, vložíme do Sous-Vide sáčku, zakápneme olivovým olejem a dáme do vodní lázně na 10 min při teplotě 82 °C.

Filet z tresky se špenátovou polentou zelenými fazolkami

Jako první si připravíme vodní lázeň pro filet z tresky. Nastavíme si teplotu na 58°C a čas zvolíme 25 minut. Filet pouze posolíme, přidáme kousek másla a položíme na něj silnější plátek citronu. Vložíme do vakuovacího sáčku...

Pudingové fondue s ovocem

Připravíme si lázeň na 85°C a čas nastavíme na 25 minut.

Ve střední misce společně řádně rozmícháme všechny suroviny a směs nalijeme do vakuovacího sáčku velikosti 200x300mm.

Sýrová omeleta se slaninou a olivami

Připravíme si vodní lázeň na 80°C a čas nastavíme na 35 minut. Mezitím, co se nám rozehřívá lázeň, si nasekáme cibuli na jemno a na oleji ji necháme zesklovatět.

Gazpacho s dekorovanými Sous-Vide krevetami

Papriky zbavte slupek škrabkou na zeleninu, překrojte je na polovinu a odstraňte semena. Jednu papriku nakrájejte na drobné kostičky a druhou nakrájejte na větší kousky. Okurku oloupejte a překrojte na polovinu. Odstraňte semena (ale nevyhazujte jej) a polovinu okurky nakrájejte na malé kostičky. Druhou polovinu nakrájejte na větší kusy.

Argentinský Rib eye steak na zeleném chřestu

Zelený chřest rozmrazíme při pokojové teplotě, mírně osolíme a s trochou másla vložíme do vhodného Sous-Vide sáčku. Vakuově odsajeme vzduch a následně vkládáme do vodní lázně při teplotě 82 °C a tepelně upravujeme cca 10 min.

Jablečné kuličky v medovém kabátku, s vůní hřebíčku, zasněžené skořicí

Sous-Vide lázeň si nastavíme na 85°C s časem 15 minut. Na jablka jsem využila takové malé tvořítko, kterým se přímo vyloupnou kuličky. Vytvořené jablečné kuličky vložíme do menšího vakuovacího...

Vejce Benedikt na lehkém listovém salátu s lososem

Celé vejce se skořápkou vložíme do předem zahřáté vodní lázně 62°C na 60 minut.