Recepty pro Sous Vide

Jablečné kuličky v medovém kabátku, s vůní hřebíčku, zasněžené skořicí

Sous-Vide lázeň si nastavíme na 85°C s časem 15 minut. Na jablka jsem využila takové malé tvořítko, kterým se přímo vyloupnou kuličky. Vytvořené jablečné kuličky vložíme do menšího vakuovacího...

Vejce Benedikt na lehkém listovém salátu s lososem

Celé vejce se skořápkou vložíme do předem zahřáté vodní lázně 62°C na 60 minut.

Vánoční bulgurový salát s makrelou

Nejdříve si makrely očistíme, vykostíme a připravíme z nich čtyi filety. Sous-Vide lázeň si nastavíme na 46°C a 20minut. Filety vložíme do vakuového sáčku...

Podzimní dýňové pyré

Připravíme si Sous-Vide lázeň. Teplotu nastavíme na 85°C a čas na 1 hodinu a 20 minut. Dýni Hokkaidó omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Vezmeme si Sous-Vide sáček a dýni do něj přesypeme. Přidáme skořici, ...

Kachní prsíčko s ořechovou plackou

Prsa očistíme, seřízneme okraje, osolíme kouřovou solí, opepříme, přidáme mletou papriku, nasekané bylinky a olivový olej. Vložíme do vákuovacího sáčku. Zavakuujeme, dáme dělat do vodní lázně při 62°C na 30 minut.

Rozmarýnová prsa

Připravíme si vodní lázeň na kuřecí prsa. Nastavíme teplotu na 63,5°C a čas na 3 hodiny.

Štouchané brambory s vejcem

V první řadě si připravíme lázeň. Nastavíme si teplotu na 80°C a spustíme zahřívání. Čas nastavíme na 1:20h.