VAC-BLOG

Steak Sous-Vide

Články

Tentokrát jsme si připravili něco pro milovníky masa. Víte, jak připravit perfektní steak? Pozvěte si do kuchyně Sous-Vide. Steak, který naservírujete, předčí vše ostatní.

Vepřová kýta se sladkým pyré

Recepty

Omytou vepřovou kýtu vložíme do středně velkého vakuovacího sáčku. Přidáme prolisované stroužky česneku, lžíci másla, větvičku rozmarýnu, zlehka posolíme a zakapeme worcesterem podle chuti.

Jablečná přesnídávka s vůní levandule

Recepty

Připravíme si vodní lázeň. Teplotu nastavíme na 84°C a čas na 1:30. Tento čas jsem zvolila proto, že máme jablka tvrdší...

Vše o vakuovaných bramborách - proč si je restaurace tak oblíbily?

Články

Někdy se hosté podivují nad tím, proč kuchaři v restauracích podávají předpřipravené brambory. Do profesionálních kuchyní totiž přicházejí již oloupané a zavakuované v sáčcích. Věděli jste ale, že vakuované brambory, a zelenina obecně, přinášejí výhody nejen restauracím, ale i hostům?

Restaurace Na Proseku: Vakuovou baličku Vac-Star používáme každý den!

Články

Vybavení Vac-Star oceňují i praví profesionálové. Restaurace Na Proseku používá vakuovou baličku každý den. Pojďte se inspirovat, jaké delikatesy se dají při nízké konstantní teplotě připravit hostům.

Dezerty Sous-Vide

Články

Když se řekne Sous-Vide, nejspíš nás napadne příprava steaků i dalšího masa. Ale věděli jste, že při konstantní nízké teplotě připravíte i chutné dezerty? Varná lázeň je proto skvělá k přípravě celého menu. Pojďte se inspirovat.

Mýty o plastikových sáčcích na Sous-Vide

Články

Okolo metody vaření SousVide koluje řada pochybností, mýtů a polopravd. Obavy se točí zejména kolem vakuových sáčků. Zkusíme je všechny rozptýlit.

Tipy pro uchování potravin

Články

Věděli jste, že se na světě vyhodí třetina vyprodukovaného jídla? Je to stejné, jako byste nakoupili v obchodě tři tašky plné jídla a jednu rovnou nechali u pokladny. Zatočte s plýtváním! Klíčem je vhodné skladování potravin.

Mořské plody se Sous-Vide

Články

Poradíme vám, jak se připravují mořské plody a mořské ryby pomocí Sous-Vide. Plody moře včetně ryb právem patří do jídelníčků těch největších gurmánů a mlsounů z celého světa. Ať už si potrpíte na lososa, krevety, nebo jiných delikates, přijdete si na své i vy.

Vybíráme miskovací stroj

Články

Uvařit, zabalit, přepravit k hladovým strávníkům… pokud je i toto náplň vašeho podniku, určitě řešíte, jak nejlépe pokrmy zabalit, aby bylo jídlo stále chutné, v bezpečí a aby vás to stálo co nejméně úsilí. Vyberte společně s námi nejvhodnější stroj pro balení misek.