Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Egg Bites

27.10.2020 09:46 Recepty
Egg Bites

Ingredience receptu

Suroviny na 4 porce

  • 4 střední vejce
  • 200 ml 30% smetany
  • 40 g strouhaného parmezánu (lze použít i jiný tvrdý sýr)
  • sůl
  • ​pepř

Dále:

  • zelenina/maso podle chuti (na kostičky nakrájená červená paprika, jarní cibulka, petržel, pažitka, opečená slanina)
  • zavařovací skleničky

 

Postup

Vejce smícháme se smetanou a sýrem osolíme a opepříme. Do skleniček, které jsme předem vymazali olejem, dáme nakrájenou zeleninu a zalijeme vaječnou směsí. Skleničky plníme cca centimetr pod okraj. Navrch přisypeme další zeleninu. Skleničky uzavřeme víčky „na prsty“ tak, aby z nich při ponoření do lázně mohl unikat vzduch. Vaříme na 76,5 °C po dobu 90 minut.

Takto připravená vejce jsou nadýchaná a neuvěřitelně jemná. Servírovat se dají na opečeném toastu s avokádem nebo jen tak, přímo ze skleničky.

 

Přeji dobrou chuť.

Recept dodala naše foodblogerka Martina Stuchlíková.
--> Sous-Vide vaření