Vánoční vaječný likér

09.12.2020 10:31 Recepty
Vánoční vaječný likér

Ingredience receptu

Suroviny 

  • 200 ml smetany (30 %)
  • 800 ml plnotučného mléka
  • 200 ml rumu
  • 1 plechovka slazeného zahuštěného mléka (cca 370 g)
  • 8 vaječných žloutků
  • 1 vanilkový lusk/ 1 g mletá vanilka nebo 2 lžíce kvalitního vanilkového extraktu
  • 1 g mletého muškátového oříšku
  • 1 g mletého hřebíčku
  • 2 kávové lžičky kvalitního mandlového extraktu

 

Postup

Suroviny smícháme dohromady, dobře promícháme a přelijeme do vakuovacích sáčků

Sáčky se směsí ponoříme do lázně, je třeba mít kvalitně vysátý vzduch, například díky vakuové baličce easyPRO.

Vaříme ve vodní lázni zahřáté na 71 °C po dobu 90 minut.

Po vytažení z lázně směs přecedíme přes jemné sítko.

Ještě teplý likér přelijeme do dobře vymytých lahví, ve kterých ho budeme skladovat.

 

Přeji dobrou chuť.

 

Recept dodala naše foodblogerka Martina Stuchlíková.
--> Sous-Vide vaření