Recepty

Paštika z kuřecích jater

Recepty

Nejdříve si připravíme vodní lázeň. Teplotu nastavíme na 70°C a čas na 1:30 minut. Játra si omyjeme, očistíme od blanek...

Jemná pórková polévka

Recepty

V první řadě si připravíme vodní lázeň. Nastavíme čas na 1 hodinu a teplotu na 80°C. Oba pórky očistíme a nakrájíme na kolečka..

Vepřový guláš v chlebu

Recepty

Nejdříve si naložíme maso tak, že si ho nakrájíme na kostičky, vložíme do vakuovacího sáčku, přidáme koření, máslo, zavakuujeme, zatavíme a necháme uležet v lednici do druhého dne.

Krůtí prsíčko Sous-Vide s penne, cuketou a baby kukuřicí

Recepty

Bazalku rozmixujeme s olivovým olejem a česnekem poté osolíme a opepříme. Krůtí prsa očistíme a naporcujeme. Osolíme, opepříme a potřeme bazalkovým olejem...

Losos balený v mořské řase Sous-Vide s dýňovým pyré a salátem

Recepty

Dýni zbavíme semen a nakrájíme na stejně velké kousky, přidáme jeden stroužek česneku, zázvor, 4 lžíce olivového oleje, med, sůl pepř. Přendáme na pekáč, lehce podlijeme...

Lyonský salát s panenkou Sous-Vide

Recepty

Panenku očistíme nakrájíme na 4 stejně velké kousky, osolíme opepříme, potřeme olivovým olejem a obalíme v nasekané bazalce. Dáme do vákuovacího sáčku. Zavákuujeme a ponoříme do vodní lázně při 65 °C na 25 minut

Sous-Vide špízy z vepřové kýty s jogurtovo-hořčičným dipem

Recepty

Nejdříve si připravíme vodní lázeň určenou na maso. Teplotu nastavíme na 65°C a čas na 6 hodin. Maso nakrájíme na kostky, zlehka posolíme a přemístíme do vakuovacího sáčku.

Sous-Vide Crème brûlée dekorovaný champagne Sous-Vide jahodami

Recepty

Crème brûlée si připravíme takto: Na začátek si povaříme vanilkový cukr se smetanou do rozpuštění. Vychladíme. Vajíčka si utřeme se špetkou cukru a pomerančovým likérem.

Limetkový losos podávaný na glazurované baby karotce

Recepty

Filet z lososa si připravíme následovně - vhodně odříznutý kus s kůží ochutíme špetkou cukru, solí, kousky citronu a doplním oříškem másla (případně doplníme i limetkové listy).

Jelení stehno Sous-Vide s marinovaným fenykl na celerovém pyré

Recepty

Čerstvý fenykl nakrájíme na třetiny, zbavíme přebytečných listů, vložíme do Sous-Vide sáčku, zakápneme olivovým olejem a dáme do vodní lázně na 10 min při teplotě 82 °C.