Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Trhané kuřecí maso s BBQ omáčkou a domácí hamburgerovou bulkou

03.09.2020 09:55 Recepty
Trhané kuřecí maso s BBQ omáčkou

Ingredience receptu

Suroviny na 4 porce

  • 600 g kuřecích prsou

Kořenící směs na maso

  • 2 lžíce uzené papriky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce sušené hořčice (lze nahradit dijonskou hořčicí)1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 1 lžíce sušené cibule
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře

BBQ omáčka

  • 1 lžíce oleje
  • 4 lžíce kvalitní rajské pasty nebo protlaku
  • 2 lžíce kořenící směsi ve které jsme obalovali maso
  • 1/2 hrnku vody
  • 1 lžíce melasy nebo třtinového cukru
  • 2 lžíce Worcestrové omáčky
  • 1 lžíce vinného octa
  • Mleté chilli
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř

Domácí bulky

  • 125 g hladké mouky
  • 125 g polohrubé mouky
  • 125 ml vlažného mléka
  • 8 g droždí
  • 35 g másla
  • 15 g cukru
  • 7 g soli
  • 1 vejce ½ do těsta a ½ na potření

 

Postup kořenící směsi na maso

Všechno koření smícháme dohromady. Dvě polévkové lžíce kořenící směsi si dáme stranou, ve zbytku obalíme kuřecí prsa, která zavakuujeme a vaříme ve vodní lázni na 65 stupňů zhruba 90 minut. Po vyndání z lázně maso „natrháme“ na dlouhá vlákna.

 

Příprava BBQ omáčky

Rajskou pastu/protlak krátce zarestujeme na oleji, přilijeme ocet, který necháme vyvařit. Přidáme dvě lžíce kořenící směsi, promícháme, přidáme melasu nebo cukr, vodu a worcestrovou omáčku, přivedeme k varu. Podle hustoty necháme omáčku svařit nebo naředíme vodou. Omáčka by se měla vařit alespoň 15 minut. Podle chuti můžeme dochutit solí, pepřem a mletým chilli.

 

Domácí bulky?

Z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. Přidáme ke zbytku surovin a vypracujeme pružné těsto, které necháme zdvojnásobit svůj objem. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejných dílů, vytvarujeme bulky a necháme znovu kynout. Potřeme druhou polovinou vejce a pečeme na 190 stupňů̊ zhruba 15 až 20 minut.

 

Servírujeme

Maso podáváme v nasucho opečených bulkách na čerstvém salátu s rajčaty a avokádem, přelité připravenou omáčkou. Maso můžeme servírovat také s opečeným bramborem nebo zapečené v pšeničné tortille.  

 

Přeji dobrou chuť.

Recept dodala naše foodblogerka Martina Stuchlíková.
--> Sous-Vide vaření