Sous Vide hrušky s čokoládovou ganache a vanilkovou omáčkou (Crème Anglaise)
Ingredience receptu
Suroviny na 4 porce
Hrušky omyjeme, oloupeme a zavakuujeme se skořicí a cukrem. Suroviny na Creme Anglaise
|
|
Postup
Žloutky smícháme s cukrem, mlékem a smetanou. Směs nalejeme do uzavíratelného varného sáčku nebo zavařovací sklenice, přidáme vanilková semínka i zbytek lusku. Sklenice uzavřeme víčkem „na prsty“ tak, aby mohl při ponoření do lázně uniknout přebytečný vzduch. Sklenice je nutné naplnit téměř pod okraj, jinak bude plavat!! Sáčky ponoříme do lázně, tím se vytlačí vzduch a uzavřeme.
Čokoládová ganache
250 ml smetany (alespoň 30 %)
200 gramů hořké 60% čokolády
Vaření
Hrušky i krém vaříme v lázni na 80 °C 60 až 90 minut.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, smícháme jí se smetanou a necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Vznikne hustá čokoládová omáčka.
Po vyjmutí z lázně vanilkovou omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme přes jemné síto.
Takto připravené hrušky a omáčku můžeme podávat s čokoládovou ganache vlažné nebo vychlazené. Creme Anglaise lze k hruškám podávat také jako zmrzlinu.
Přeji dobrou chuť.
Recept dodala naše foodblogerka Martina Stuchlíková.
--> Sous-Vide vaření