Technologie miskování

Vakuové balení hotových jídel

Hotová jídla je vhodné balit ve speciálních miskách. Pro balení do misek se používá průmyslová balička, která je vhodná pro restaurace, hotely, kuchyně a potravinářskou výrobu.

Profesionální svářečka misek je pro rychlejší balení vybavena automaticky se odvíjející fólií a příhradovými komorami pro uložení více misek najednou. Součástí profi řešení je i vakuovací proces, který z misek nejprve odsaje vzduch, vytvoří vakuum a poté misku zavaří. Zároveň lze profesionální baličky opatřit možností pro přidání inertního plynu, tzv. plynování.

Balení do misek je vhodné především pro producenty čerstvých potraviny, kterými jsou řeznictví či bio farmy. Vakuové balení do misek využívají také kuchyně, které distribuují čerstvé jídlo a hotové pokrmy zákazníkům.  Jsou jimi především restaurace s rozvozem jídla a společnosti zabývající dovozem obědů či krabičkovou dietou.