Zapečené žampiony se špenátovou směsí
Kombinace hub se špenátem nás naprosto uchvátilo. Za relativně krátkou dobu uděláte chutné a zdravé jídlo, tak směle do toho :-)
Ingredience receptu
|
|
Postup přípravy
1. Příprava vodní lázně
Nejdříve si připravíme vodní lázeň. Nastavíme si teplotu na 85°C a čas na 15 minut. Vezmeme si středně velký vakuovací sáček.
2. Příprava směsy
Špenátové listy spaříme a vložíme do sáčku. K nim přidáme na drobno nasekanou cibuli, prolisované stroužky česneku, nakrájená cherry rajčata, lžíci másla a koření.
Promícháme, zavakuujeme, zatavíme, vložíme do lázně a spustíme čas.
3. Na řadu jdou žampiony
Než se nám směs uvaří, omyjeme žampiony a odkrojíme třeň.
Připravíme si plech na pečení, který vypodložíme pečícím papírem a žampiony potřeme zlehka rozpuštěným máslem či olejem.
4. Finalizujeme směs
Jakmile se směs uvaří, přemístíme ji na pánev a zprudka orestujeme.
Do teplé směsi zamícháme nakrájenou mozzarellu, dochutíme ji solí a naplníme s ní žampiony.
Pečeme na 180°C 25 minut.
5. Servírujeme
Podáváme s bramborovou kaší, bramborami nebo například jen se zeleninou a opečeným toastem.
Dobrou chuť
Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.
--> Život podle Karol