Vánoční bulgurový salát s makrelou

Recepty
Vánoční bulgurový salát s makrelou

SUROVINY

  • 2 menší makrely
  • 200 g hrášku
  • 200 g kukuřice
  • 3 velké lžíce másla
  • 1 balení oliv s paprikou
  • 1 zakysaná smetana
  • ¾ hrnku celozrnného bulguru
  • himalájská růžová sůl

POSTUP

Nejdříve si makrely očistíme, vykostíme a připravíme z nich čtyři filety. Sous-Vide lázeň si nastavíme na 46 °C a 20 minut. Filety vložíme do vakuového sáčku s rozměry 250x350, přidáme lžíci másla, zavakuujeme, zatavíme, vložíme do lázně a spustíme čas.

Do dalšího sáčku, tentokrát s rozměry 200x300, vsypeme hrášek s kukuřicí. Přidáme lžíci másla, zavakuujeme a odložíme stranou, než se filety uvaří.

Jakmile jsou filety hotové, přenastavíme teplotu lázně na 85 °C a čas 35 minut. Vložíme zeleninu do lázně a spustíme čas.

Připravíme si hrnec s vodou a přivedeme ji k varu. Když se voda začne vařit, přidáme bulgur, osolíme, přiklopíme pokličkou a vaříme přibližně 20 minut do změknutí.

Mezitím, co se bulgur vaří, si připravíme olivy. Ty nakrájíme na menší kousky, dle chuti.

Když máme bulgur hotový, vsypeme do něj hrášek, kukuřici a olivy. Zlehka zamícháme a přidáme celý kelímek zakysané smetany. Směs řádně promícháme a hrnec dáme stranou.

Rozpálíme si nepřilnavou pánev, na které rozpustíme lžíci másla a zprudka na ní filety opečeme z obou stran.

Máme hotovo a můžeme začít podávat.

Přeji dobrou chuť!
(Výhodou bulgurového salátu je to, že se dá jíst i studený.)

 

Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.
--> Život podle Karol