Tagliatelle s krevetami, bazalkovým pestem a česnekem
Svěží jídlo, které vás potěší i v horkých letních dnech. Krevety s chutí chilli a zázvoru skvěle doplňuje zázvor a bylinkové pesto.
Ingredience receptu
Maso
|
Těstoviny a pesto
|
Postup přípravy
1. Namarinujeme krevety
Krevety naložíme do marinády, kterou jsme umíchali z chilli, zázvoru, drceného česneku, soli a pepře. Po 5 kusech vkládáme do vakuovacího sáčku. Zavakuujeme a vložíme do Sous-Vide lázně na 15 minut při teplotě 65 °C.
2. Připravíme pesto
Natrháme si do mixéru bazalku, medvědí česnek a rozmixujeme. Přidáme parmezán a olivový olej a znovu promixujeme.
3. Domácí těstoviny
Mouku smícháme s vajíčkem a špetkou soli. Přidáme kapku olivového oleje a dobře promícháme. Těsto necháme uležet v lednici odpočívat alespoň 30 minut. Pomocí strojku na těstoviny nebo válečku na těsto a nože vytvoříme tagliatelle. Vložíme je do vroucí vody alespoň na 5 minut.
4. Dokončíme krevety
Krevety vyjmeme z lázně a dáme na rozpálenou pánev, na které je zprudka orestujeme.
5. Ochutíme těstoviny
Tagliatelle vložíme na pánev s trochou vývaru, přidáme máslo, pesto a promícháme dohromady.
6. Servírujeme
Tagliatelle smícháme s pestem, poklademe krevetami a servírujeme s cherry rajčátky na ozdobu.