Tagliatelle s krevetami, bazalkovým pestem a česnekem

Svěží jídlo, které vás potěší i v horkých letních dnech. Krevety s chutí chilli a zázvoru skvěle doplňuje zázvor a bylinkové pesto.

Tagliatelle s krevetami, bazalkovým pestem a česnekem

Ingredience receptu

Maso

  • 200 g očištěných krevet
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 1 lžička oleje
  • podle chuti koriandr
  • podle chuti chilli
  • podle chuti zázvor

Těstoviny a pesto

  • několik snítek medvědího česneku
  • pár snítek bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce parmezán
  • 300 g hladké mouky
  • 3 ks vajíčka
  • 3 lžíce kvalitního oleje
  • 0,5 lžičky soli

Postup přípravy

1. Namarinujeme krevety

Krevety naložíme do marinády, kterou jsme umíchali z chilli, zázvoru, drceného česneku, soli a pepře. Po 5 kusech vkládáme do vakuovacího sáčku. Zavakuujeme a vložíme do Sous-Vide lázně na 15 minut při teplotě 65 °C.

2. Připravíme pesto

Natrháme si do mixéru bazalku, medvědí česnek a rozmixujeme. Přidáme parmezán a olivový olej a znovu promixujeme.

3. Domácí těstoviny 

Mouku smícháme s vajíčkem a špetkou soli. Přidáme kapku olivového oleje a dobře promícháme. Těsto necháme uležet v lednici odpočívat alespoň 30 minut. Pomocí strojku na těstoviny nebo válečku na těsto a nože vytvoříme tagliatelle. Vložíme je do vroucí vody alespoň na 5 minut.

4. Dokončíme krevety

Krevety vyjmeme z lázně a dáme na rozpálenou pánev, na které je zprudka orestujeme. 

5. Ochutíme těstoviny

Tagliatelle vložíme na pánev s trochou vývaru, přidáme máslo, pesto a promícháme dohromady.

6. Servírujeme

Tagliatelle smícháme s pestem, poklademe krevetami a servírujeme s cherry rajčátky na ozdobu.