Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Sýrová omáčka s kozím sýrem, kedlubnou a dravým Bolenem

07.06.2022 09:15 Recepty
Sýrová omáčka s kozím sýrem, kedlubnou a dravým Bolenem

Ingredience receptu

  • 130 g Bolena
  • 30 g másla
  • 4 g soli
  • 30 g másla
  • 3 g muškátového květu
  • 30 g fermentovaného kedlubnu
  • 50 g kozího sýra
  • 4 g jedlých květů
  • 60 g sýra na omáčku
  • 30 g smetany
  • 70 g mléka

 

Postup

Do vakuovacího sáčku dáme máslo, rybu, sůl a muškátový květ.

Zavakuujeme a dáme do Sous-Vide na 80°C pouze na 4 minuty.

Po vyjmutí z vodní lázně zprudka opečeme na kůži. Následně si na másle opečeme kozí sýr pěkně dokřupava.

Z mléka, smetany a sýru si uděláme perfektní omáčku , použijeme jen sůl a muškátový květ.

 

Servírování

Do misky dáme rybu a na ní kozí sýr. Potom přidáme fermentovaný kedluben, zalijeme omáčkou a ozdobíme jedlými květy

 

 

Recept připravil Filip Ondrušek

Spojujeme síly s jedním z nejtalentovanějších mladých slovenských šéfkuchařů. 

Ze všech jeho působení vyzdvihneme zejména stáže v michelinských restauracích a tříměsíční stáž na dvoře saudskoarabského prince. Naposledy působil v Torontu a New Yorku, odkud se po velmi dlouhém čase vrátil zpět. Filip bude připravovat moderní recepty, návodná videa, tipy a triky za použití vakuové baličky easyPRO a sous-vide.

VAC-STAR by Filip Ondrušek