Sous-Vide špízy z vepřové kýty s jogurtovo-hořčičným dipem

Recepty
Sous-Vide špízy z vepřové kýty s jogurtovo-hořčičným dipem
SUROVINY

Špízy

  • 1kg malých brambor
  • 500g vepřové kýty
  • 2 cibule
  • 2 lžíce másla
  • Cherry rajčata
  • Olivy plněné paprikou
  • Sůl

Jogurtovo hořčičný dip

  • 200g bílého jogurtu
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička petrželové natě
  • Pepř
  • Sůl

 

POSTUP

Nejdříve si připravíme vodní lázeň určenou na maso. Teplotu nastavíme na 65°C a čas na 6 hodin.

Maso nakrájíme na kostky, zlehka posolíme a přemístíme do vakuovacího sáčku. Přidáme máslo, zavakuujeme a zatavíme. Až bude lázeň připravena, sáček do ní vložíme a spustíme čas.

Chvilku před tím, než bude maso hotové, si připravíme brambory. Brambory oloupeme, rozpůlíme a společně s cibulí nakrájenou na plátky je vložíme do vakuovacího sáčku. Přidáme máslo, zavakuujeme, zatavíme. Vyjmeme sáček s masem, který odložíme bokem a přenastavíme si vodní lázeň na 85°C a čas na 2 hodiny. Vložíme sáček s bramborami a spustíme čas.

Jakmile jsou hotové i brambory, připravíme si špízové jehly a postupně napíchneme maso, cibuli, brambor, rajče, olivu – 3x na jednu jehlu. Tímto způsobem vytvoříme celkem 6 špízů.

Špízy přemístíme na plech, rozpálíme troubu na 200°C a pečeme dozlatova přibližně 25 minut.

Mezitím, co se špízy pečou, si připravíme jogurtovo-hořčičný dip.

Všechny ingredience pečlivě smícháme ve střední misce, aby se vzájemně propojily chutě.

Upečené špízy přemístíme na talíř a můžeme podávat.

 

Přeji dobrou chuť!

 

Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.
--> Život podle Karol