Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Sous Vide hrušky s čokoládovou ganache a vanilkovou omáčkou (Crème Anglaise)

17.08.2020 16:06 Recepty
Sous Vide hrušky s čokoládovou ganache a vanilkovou omáčkou (Crème Anglaise)

Ingredience receptu

Suroviny na 4 porce

  • 4 hrušky
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 2 ks celé skořice

Hrušky omyjeme, oloupeme a zavakuujeme se skořicí a cukrem.

Suroviny na Creme Anglaise

  • 250 ml smetany (alespoň 30 %)
  • 125 ml plnotučného mléka
  • 60 g třtinového cukru
  • 4 vaječné žloutky
  • 1 vanilkový lusk nebo 2 lžíce kvalitního vanilkového extraktu
  • Špetka soli

 

Postup

Žloutky smícháme s cukrem, mlékem a smetanou. Směs nalejeme do uzavíratelného varného sáčku nebo zavařovací sklenice, přidáme vanilková semínka i zbytek lusku. Sklenice uzavřeme víčkem „na prsty“ tak, aby mohl při ponoření do lázně uniknout přebytečný vzduch. Sklenice je nutné naplnit téměř pod okraj, jinak bude plavat!! Sáčky ponoříme do lázně, tím se vytlačí vzduch a uzavřeme.

Čokoládová ganache

250 ml smetany (alespoň 30 %)

200 gramů hořké 60% čokolády

Vaření

Hrušky i krém vaříme v lázni na 80 °C 60 až 90 minut.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, smícháme jí se smetanou a necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Vznikne hustá čokoládová omáčka.

Po vyjmutí z lázně vanilkovou omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme přes jemné síto.

Takto připravené hrušky a omáčku můžeme podávat s čokoládovou ganache vlažné nebo vychlazené. Creme Anglaise lze k hruškám podávat také jako zmrzlinu.

 

Přeji dobrou chuť.

Recept dodala naše foodblogerka Martina Stuchlíková.
--> Sous-Vide vaření