Sous-Vide Crème brûlée dekorovaný champagne Sous-Vide jahodami

Recepty
Sous-Vide Crème brûlée dekorovaný champagne Sous-Vide jahodami

Ingredience:

  • pomerančový likér Gran Marnier
  • vejce
  • coronet créme
  • třtinový cukr
  • vanilkový cukr
  • bílý sekt
  • jahody
  • šlehačka ve spreji

Postup:

Jahody doplněné o sladký sekt zavakuujeme a ve vodní lázni připravujeme 10 min při teplotě 84 °C.

Crème brûlée si připravíme takto: Na začátek si povaříme vanilkový cukr se smetanou do rozpuštění. Vychladíme. Vajíčka si utřeme se špetkou cukru a pomerančovým likérem. Zamícháme do vychlazené smetany a směs vylijeme do vakuového sáčku. Zavakuujeme, po dobu 1 hod vložíme do vodní lázně a při 84 °C připravujeme.

Připravíme si vhodné nádoby (inventář), kam vytlačujeme hotový krém. Po vychlazení posypeme třtinovým cukrem a oflambujeme.

Hotový dezert dekorujeme champagne jahodami, dozdobíme šlehačkou.