Sous-Vide burger podle Zdeňka Polreicha

18.04.2019 09:11 Recepty

Sous-Vide burger je dokonalost sama. A když vám recept připraví známý šéfkuchař, je ještě lepší! Připravte si doma skvělé burgery podle Zdeňka Polreicha.

Sous-Vide burger podle Zdeňka Polreicha

Ingredience receptu

  • 2 ks žemlí na burgery (nejlépe domácích)
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 400 g maso na burgery (podplecí a krk)
  • 1 lžička sušený koriandr
  • 1 lžička sušený česnek
  • cca 2 lžíce olivový olej
  • dle chuti BBQ omáčka
  • 100 g ledový salát
  • 100 g rajčat
  • 60 g červená cibule
  • 300 g hranolky

​Postup přípravy

1. Příprava masa

Hovězí podplecí semeleme na středně hrubo a dobře promícháme se solí a kořením. Vytvoříme hamburger a doprostřed něj uděláme mírný důlek. 

2. Vložíme do lázně

Lázeň předehřejeme na teplotu 65,5 °C (burger bude Medium Well) na přibližně 30 minut. Burger vložíme do Sous-Vide sáčku a zavakuujeme. Balíček vložíme do předehřáté lázně na 30 minut.

3. Doděláme maso

Burger vyjmeme ze sáčku a zprudka opečeme. Polijeme BBQ omáčkou. Dáme odpočívat

4. Připravíme housku

Housku rozřízneme a opečeme na grilu nebo suché pánvi. Podáváme se zeleným salátem a opečeným masem, nakrájeným rajčetem, červenou cibulí a hranolky.