Směs salátů s vejcem a balsamicem

05.05.2019 09:16 Recepty

Jako lehký letní oběd i skvělý doplněk ke grilování může sloužit salát s vajíčkem vařeným v Sous-Vide lázni. Salát můžete doplnit o cokoliv vás napadne. Nechat ho vegetariánský, přidat smaženou slaninu nebo třeba krutonky. Inspirujte se i vy.

Ingredience receptu

  • 300 g (salát Endívie, ledový salát, salát Frisée, salát Radicchio apod.)
  • špetka Soli
  • špetka Pepře
  • 3 lžičky balsamico ocet
  • 2 ks vejce

Postup přípravy

1 Připravíme vodní lázeň

Teplotu vodní lázně nastavíme na teplotu 75 °C. Čas bude 15 minut. 

2 Vložíme vejce

Když je lázeň připravena, vložíme do ní na volno vejce a spustíme čas odpočtu.

3 Připravíme salát

Chvilku před tím, než se vejce dovaří, připravíme různé druhy salátů na talíř. Pokapeme je balsamicem.

4 Doděláme vejce

Až uběhne čas v lázni, vyjmeme vejce a okamžitě zchladíme a oloupeme. Položíme na směs salátů a rozkrojíme. Pokud chcete, můžete celý talíř jemně posolit a opepřit.

Pokud chcete, aby vejce vyteklo, vyjměte ho z lázně o 1-2 minuty dříve.

Dobrou chuť!