Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Pikatní teplý olivový salat

22.11.2019 13:53 Recepty

Kdo je milovníkem ostřejších jídel s pikantní chutí, ten si jednoduše musí připravit netradiční olivový salát. 

 

Ingredience receptu

  • 500 - 600 g oliv s paprikou
  • 1 velká cibule
  • 5 stoužků česneku
  • 5 cherry rajčat
  • dle chuti: kurkuma, chilli, čerstvě mletý pepř, tvrdý sýr

 

Postup přípravy
 

1. Příprava vodní lázně

Vodní lázeň si připravíme na 84°C a čas nastavíme na 1 hodinu.

2. Slejeme olivy

Připravíme si menší vakuovací sáček, do kterého přesypeme slité olivy – necháme jen trochu šťávy.

3. Ochucení oliv a jdeme na to

K olivám přidáme veškeré koření, prolisované stroužky česneku a najemno nasekanou cibuli. Někdo má rád lehce pikantní jídla a někdo zase pořádně pálivá, proto množství koření nechávám čistě na Vás. Zavakuujeme, zatavíme, vložíme do lázně a sepneme čas.

4. Finalizujeme

Po uběhnutí času si na pánvi rozehřejeme trochu másla a směs oliv na ni orestujeme, aby trochu zezlátla. Ke konci přidáme nakrájená cherry rajčata a směs promícháme. Při podávání posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

Dobrou chuť

Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.
--> Život podle Karol