Pikantní směs nejen na pečivo

09.03.2021 10:55 Recepty
Pikantní směs nejen na pečivo

Ingredience receptu

Suroviny 

  • 3 cibule
  • 3 papriky trikolora
  • 2 feferonky
  • 5 oloupaných rajčat
  • 1 lžíce octa
  • Sůl

 

 

Postup

Nejdříve si připravíme vodní lázeň. Nastavíme teplotu na 80°C a čas na 2 hodiny.

Všechny suroviny nakrájíme na kostičky. Vložíme do středně velkého vakuovacího sáčku a přidáme sůl i ocet. Zavakuujeme, zatavíme a spustíme čas na naší sous-vide hlavici.

Po uvaření a vychladnutí zcedíme přebytečnou šťávu a směs zlehka pomačkáme. Můžeme i část odebrat a umixovat.

Podáváme s topinkami, čerstvým pečivem nebo využijeme do omáček.

 

Pokud nedisponujete vybavením pro vaření metodou sous-vide, nabízíme startovací sady ve čtyřech variantách. 

 

Přeji dobrou chuť.

Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.
--> Život podle Karol