Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Paštika z kuřecích jater

18.06.2018 16:12 Recepty
Paštika z kuřecích jater
SUROVINY
  • 500g kuřecích jater
  • 100g másla
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1 lžička kmínu
  • Sůl a pepř

 

POSTUP

Nejdříve si připravíme vodní lázeň. Teplotu nastavíme na 70°C a čas na 1:30 minut.

Játra si omyjeme, očistíme od blanek, osušíme a přemístíme do mísy. Posypeme provensálským kořením, kmínem, pepřem a řádně rukou promícháme. Vložíme do vakuovacího sáčku, přidáme 50g másla, zavakuujeme, zatavíme a spustíme čas.

Pár minut před tím, než budou játra dokončena, si nasekáme cibuli na jemno. Rozpálíme si pánev, na které rozpustíme zbylých 50g másla a cibuli zlehka orestujeme.

Uvařená játra přidáme k cibuli a ještě pár minut společně restujeme. Následně necháme vychladnout.

Vychladlá játra vložíme do mixéru. Přidáme sůl, zakysanou smetanu, hořčici a umixujeme do hladka.

Hotovou paštiku rozdělíme do servírovacích misek, zalijeme přepuštěným máslem a necháme zatuhnout.  Pokud víte, že paštiku spotřebujete rychle, nemusíte používat přepuštěné máslo. To se používá jen tehdy, pokud chcete, aby paštika vydržela v lednici delší dobu.

Nakonec zdobíme marmeládou, brusinkami nebo sekanými mandlemi.

Přeji dobrou chuť!

Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.Karolína Tišinová - foto
--> Život podle Karol