Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Paštika z krůtích jater

17.01.2020 10:15 Recepty

Domácí paštika z krůtích jater je unikátní pochoutka, kterou můžete obdarovat i své blízké.

 

Ingredience receptu

  • 200g krůtích jater
  • 100 g másla
  • 100 ml smetany na šlehání
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička chilli
  • 10 kuliček barevného pepře
  • 3 lísky bobkových listů
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 ks smažená cibulka
  • 1/2 lžičky soli

 

Postup přípravy
 

Připravíme si vodní lázeň. Teplotu nastavíme na 70°C a čas na 1 hodinu.

Očištěná játra přemístíme do malého vakuovacího sáčku a přidáme k nim 20g másla, barevný pepř, bobkové listy, nové koření, chilli a prolisovaný česnek.

Zavakuujeme, zatavíme, vložíme do vodní lázně a spustíme čas.

Mezitím si na zbylém másle osmažíme najemno nasekanou cibuli, ke které přidáme sladkou papriku a zlehka ji s cibulí ještě orestujeme a necháme směs chvíli vychladnout.

Z uvařených jater vyjmeme bobkový list s novým kořením a přemístíme do mixéru. Přilijeme smetanu a přidáme směs cibule se sladkou paprikou. Osolíme a umixujeme.

Paštiku přemístíme do sklenice a přelijeme rozpuštěným máslem, tím se paštika zakonzervuje.

Můžeme ozdobit i barevným pepřem nebo chilli.

Přeji dobrou chuť.

Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.
--> Život podle Karol