Lyonský salát s panenkou Sous-Vide

Recepty
Lyonský salát s panenkou Sous-Vide
SUROVINY

Na 4 porce

  • 600 g vepřové panenky
  • bazalka
  • 1kus frizé salátu nebo mix salátů
  • 250 g cherry rajčat
  • 4 kusy vajec
  • 1 kus francouzské bagety
  • 8 plátků anglické slaniny

Na zálivku

  • 2 šalotky
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • 2 lžíce medu
  • sůl, pepř
POSTUP

Panenku očistíme nakrájíme na 4 stejně velké kousky, osolíme opepříme, potřeme olivovým olejem a obalíme v nasekané bazalce. Dáme do vákuovacího sáčku. Zavákuujeme a ponoříme do vodní lázně při 65 °C na 25 minut

Suroviny na zálivku rozmixujeme a dáme do chladu.

Do vroucí osolené octované vody vyklepneme vejce a vaříme 2-3 minuty

Bagetku natrháme na kousky a na pánvy na sucho opečeme

Salát očistíme a natrháme, nakrájíme cherry rajčata na půlky,přidáme zálivku, krutony z bagety a přendáme na talíř

Panenku rozbalíme a opečeme spolu s anglickou slaninou,panenku rozkrájíme a pokladáme na sálát spolu s anglickou slaninou a vejcem.

 

Recept dodala restaurace Naproseku
Masarykova 40, 533 04 Sezemice


Otevřeno

Pondělí 11:00 - 15:00
Út - So 11:00 - 22:00         
Neděle 11:00 - 21:30