Limetkový losos podávaný na glazurované baby karotce

Recepty
Limetkový losos podávaný na glazurované baby karotce

Ingredience:

  • filety z lososa
  • citron
  • sůl
  • máslo
  • cukr
  • petržel
  • pepř
  • baby karotka
  • chilli omáčka
  • limetka

Postup:

Filet z lososa si připravíme následovně - vhodně odříznutý kus s kůží ochutíme špetkou cukru, solí, kousky citronu a doplním oříškem másla (případně doplníme i limetkové listy).

Takto dochucený losos zavakuujeme a při teplotě 52 °C připravujeme v Sous-Vide lázni po dobu 20 min. Losos po tepelné úpravě zprudka opečeme na pánvičce (pro barvu).


Baby mrkev osolíme, přidáme cukr, špetku černého mletého pepře a kousek másla. Zavakuujeme a při těplotě 84 °C připravujeme v Sous-Vide lázni po dobu 1 hodiny.


Na glazurovanou mrkev nandáme opečený losos, případně ozdobíme wasabi.