Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Krůtí prsa s bylinkovými bramborami

24.01.2020 13:13 Recepty

 

Ingredience receptu

  • 250 g krůtích prsů
  • 250 g brambor
  • 2 cibule
  • 1 palička česneku
  • 30 kuliček rakytníku
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce tymiánu
  • Selské koření na brambory (Sonnentor)
  • Sůl
  • Pepř

 

Postup přípravy
 

Připravíme si vodní lázeň, kterou nastavíme na teplotu 75°C.

Omyté prso obalíme ve směsi pepře, soli a tymiánu, v najemno nakrájené cibuli, prolisovaných 5 stroužcích česneku a rakytníku. Řádně vše do masa vmáčkneme ze všech stran. Vložíme do středně velkého vakuovacího sáčku, přidáme lžíci másla. Sáček zavakuujeme, zatavíme a vaříme 2 hodiny na 75°C.

Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Vložíme do středně velkého vakuovacího sáčku, přidáme prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli, zasypeme kořením na brambory, zlehka osolíme, opepříme, zavakuujeme, zatavíme a vaříme 1,5 hodiny na 75°C.

Oba vakuovací sáčky tedy můžete vařit společně, jen brambory vyjmete o půl hodiny dříve. Nebo naopak nejdříve dáte vařit maso a po půl hodině přidáte sáček s bramborami.

Po uvaření maso zprudka na pánvi orestujeme ze všech stran, aby vznikla zlatavá kůrka, a nakrájíme ho na plátky.

Brambory zprudka do zlatova orestujeme na vedlejší pánvi a společně podáváme.

Přeji dobrou chuť.

Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.
--> Život podle Karol