Jemná pórková polévka

15.06.2018 10:22 Recepty
Jemná pórková polévka
SUROVINY
  • 2 celé pórky
  • 300ml vody/vývaru
  • 1 smetana na vaření
  • 1 lžíce másla
  • Špetka himálajské růžové soli

 

POSTUP

V první řadě si připravíme vodní lázeň. Nastavíme čas na 1 hodinu a teplotu na 80°C.

Oba pórky očistíme a nakrájíme na kolečka. Následně je vsypeme do středně velkého sáčku, přidáme lžíci másla, zavakuujeme, zatavíme a jakmile je lázeň připravena, vložíme do ní a spustíme čas.

Uvařený pórek následně zprudka a za stálého míchání orestujeme na rozpálené pánvi, dokud nezačne zlátnout. Poté ho z pánve přemístíme do stolního mixéru, ale necháme si trochu stranou na finální dozdobení.

Přidáme vodu/vývar, necelý kelímek smetany (opět si necháme trochu na finální dozdobení), sůl a mixujeme do hladka.

Na talíři dozdobíme odebranou částí restovaného pórku a smetanou.

Přeji dobrou chuť!

Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.Autorka receptu - Karolína Tišerová
--> Život podle Karol