Jablečná přesnídávka s vůní levandule

Recepty
SUROVINY
  • 12 malých jablek
  • 2 velké lžíce sušené levandule
  • Citronová šťáva z poloviny citronu
  • Citronová kůra z poloviny citronu

 

POSTUP

Připravíme si vodní lázeň. Teplotu nastavíme na 84°C a čas na 1:30.

Tento čas jsem zvolila proto, že máme jablka tvrdší, tak aby byla opravdu do měkka uvařená. Pokud máte jablka měkká, zvolte čas nižší.

Zároveň jsem jablka neloupala, jelikož máme domácí a slupka obsahuje mnoho vitamínů.

Jablka si nakrájíme na větší kostky a přemístíme je do středně velikého vakuovacího sáčku. Přisypeme k nim sušenou levanduli, přidáme i citronovou šťávu a nastrouháme citronovou kůru.

Zavakuujeme, zatavíme, vložíme do lázně a spustíme čas.

Pak už jen vše stačí společně rozmixovat do hladka a můžeme podávat.

Přesnídávka je díky sousvide metodě vaření krásně hustá, až v ní téměř stojí lžíce.

Spojení levandule a jablek je jedinečné a snadno si jej zamilujete.

Přeji dobrou chuť!

Recept dodala naše foodblogerka Karolína Tišerová.
--> Život podle Karol