Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Hovězí žebra, květák, lopuchové pesto a chlebová omáčka

02.05.2022 10:25 Recepty
Hovězí žebra, květák, lopuchové pesto a chlebová omáčka

Marinovaná hovězí žebra zakrytá květákem s chlebovou omáčkou a lopuchovým pestem je skvělá kombinace v moderním pojetím. 

Ingredience receptu

  • 200 g hovězích žeber
  • 4 g soli
  • 50 g domácí BBQ omáčky
  • 30 g másla
  • 45 g domácího lopuchového pesta
  • 30g marinovaného květáku
  • 20 g smetany
  • 15 g mléka
  • 38 g kváskového chleba
  • 20 g omáčky z hovězích kostí
  • 3 g jedlých květů

 

 

Postup

Žebra si naložíme do BBQ omáčky, zavakuujeme na maximum a necháme je marinovat zhruba 24 h.

Následně dáme žebra na plech a pečeme na 80°C zhruba 14 hodin.

Omáčku si připravíme z chleba, omáčky, mléka, másla a smetany. Dochutíme dle potřeby solí.

 

Servírování

Na talíř dáme žebra, která zakryjeme květákem a dozdobíme bylinkami. Poté přidáme omáčku a na závěr lžičku pesta.

 

 

Recept připravil Filip Ondrušek

Spojujeme síly s jedním z nejtalentovanějších mladých slovenských šéfkuchařů. 

Ze všech jeho působení vyzdvihneme zejména stáže v michelinských restauracích a tříměsíční stáž na dvoře saudskoarabského prince. Naposledy působil v Torontu a New Yorku, odkud se po velmi dlouhém čase vrátil zpět. Filip bude připravovat moderní recepty, návodná videa, tipy a triky za použití vakuové baličky easyPRO a sous-vide.

VAC-STAR by Filip Ondrušek