Gazpacho s dekorovanými Sous-Vide krevetami

Recepty
Gazpacho s dekorovanými Sous-Vide krevetami

Suroviny:

  • červená paprika
  • okurka
  • loupaná cibule
  • česneková pasta bez soli
  • kuřecí bujón
  • olivový olej extra virgin
  • červený vinný ocet
  • loupaná rajčata celá
  • italský bílý chléb
  • sůl
  • pepř
  • bazalka
  • limetka
  • krevety
  • bobkový list

Postup:

Papriky zbavte slupek škrabkou na zeleninu, překrojte je na polovinu a odstraňte semena. Jednu papriku nakrájejte na drobné kostičky a druhou nakrájejte na větší kousky. Okurku oloupejte a překrojte na polovinu. Odstraňte semena (ale nevyhazujte jej) a polovinu okurky nakrájejte na malé kostičky. Druhou polovinu nakrájejte na větší kusy.

Zeleninu nakrájenou na větší kusy dejte do misky spolu se semeny z okurek. Přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli, česnek, zeleninový vývar, olivový olej, ocet, oloupaná rajčata a plátky chleba. Dochuťte solí a pepřem a nechte odležet v chladničce nejméně 2 hodiny. Listy bazalky oddělte od stonků a přidejte je k najemno nakrájené okurce a paprikám. Dejte do chladničky.

Krevety vložíme do Sous-Vide sáčku, přidáme limetkový dip, bobkový list a kostky cibule. Zavakuujeme a vložíme do vodní lázně při 60 °C na 20 min.

Servírujeme ve vychlazených miskách na polévku a každou porci doplníme kousky krevet. Posypte najemno nakrájenou zeleninou a bazalkou.