Argentinský Rib eye steak na zeleném chřestu

21.12.2017 15:36 Recepty
Argentinský Rib eye steak na zeleném chřestu

Suroviny:

  • Rib eye steak
  • zelený chřest
  • Chef holanská omáčka
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • Virgin olivový olej

Postup:

Zelený chřest rozmrazíme při pokojové teplotě, mírně osolíme a s trochou másla vložíme do vhodného Sous-Vide sáčku. Vakuově odsajeme vzduch a následně vkládáme do vodní lázně při teplotě 82 °C a tepelně upravujeme cca 10 min.

Odřízneme si vhodný steak o tloušťce cca 2,5 cm a s přidáním olivového oleje, bobkového listu a hrubě mletého pepře dáme do Sous-Vide sáčku, vakuově odsajeme a vložíme do vodní lázně při teplotě 60 °C na zhruba 45 min.

Jakmile máme hotovo, steak vyndáme z vodní lázně a zprudka opečeme na pánvi z obou stran po dobu cca 4 min. Servírujeme na předpřipravený chřest prolitý holandskou omáčkou.